Home - Individu - Persoonlijke
ontwikkeling
- Effectief
communiceren

Effectief communiceren

Communiceren, overtuigen en inspireren. Maar hoe? De Blikverruimer legt uit.

Waarom is het zo moeilijk om mensen mee te krijgen in uw plannen? Vraagt u zich af waarom u altijd betrokken bent bij misverstanden? De Blikverruimer kijkt samen met u naar uw struikelpunten en lost ze op. Het traject ‘effectief communiceren’ is hiervoor zeer geschikt. U leert omgaan met emoties, maar ook met weerstand.

Aanpak effectief communiceren

Tijdens dit traject leert u effectief communiceren. Samen met de Blikverruimer zoekt u uit hoe een communicatieproces verloopt en welke communicatiestijl u hanteert. Ook leert u hoe u verschillende communicatietechnieken en -stijlen kunt toepassen.

Route effectief communiceren

Tijdens de communicatietraining leert u, door verschillende technieken en stijlen uit te proberen, welke manier van communiceren het beste bij u past En ook welk effect het heeft op uw gesprekspartner. Tijdens het traject leert u ook zelf feedback te geven op gedrag. Na dit traject heeft u inzicht in uw manier van communiceren, uw waarden en overtuigingen.

En ook:

  • Is uw luistervaardigheid verbeterd.
  • Kunt u effectiever waarnemen, interpreteren en evalueren.
  • Is uw verbale en non-verbale communicatie verbeterd.
  • Kunt u zelf reflecteren op uw aandeel binnen het gesprek.
  • Bent u alert om uw communicatie af te stemmen op die van uw gesprekspartner.
  • Kunt u feedback geven en ontvangen.
  • Kunt u effectief de interactie aangaan.

Heeft u moeite met het voeren van een gesprek en het helder maken van uw standpunt? Communiceren hoeft niet moeilijk te zijn, u moet alleen weten hoe. Neem contact op met De Blikverruimer.