Home - Individu - Vragen

Veelgestelde vragen coachingstrajecten de Blikverruimer

Wilt u een nieuwe stap nemen in uw carrière, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Heeft u het gevoel dat uw collega’s over u heen lopen en wilt u een assertiviteitstraining volgen om uw ideeën te durven presenteren? Maar waar volgt u deze assertiviteitscursus? De Blikverruimer geeft antwoord op deze vragen.

“Waar sta ik, waar wil ik naar toe? Ik wil in beweging komen! Maar hoe?” De Blikverruimer maakt helder.

Wanneer de balans tussen werk en privé langzaam verdwijnt kan het lastig zijn om plezier te houden in uw werk. Door zelf de stap te nemen en te kiezen voor loopbaanbegeleiding van de Blikverruimer heeft u de eerste stap richting een goede balans gezet. De Blikverruimer kijkt samen met u naar de huidige situatie en het doel. U bepaald hoe u wilt leren: coaching op de werkvloer, gesprekken of een werkboek. Samen zorgen we ervoor dat u weer plezier in uw werk heeft.

Lees meer over het loopbaantraject of neem contact op met de Blikverruimer.

“Mijn toegevoegde waarde aan de organisatie verkopen. Maar hoe?” De Blikverruimer leidt op.

Een promotie najagen kan soms lastig zijn. Niet iedereen binnen het bedrijf ziet waar uw kwaliteiten liggen. De Blikverruimer zorgt er samen met u voor dat u gezien wordt. Door samen te bepalen wat u zo bijzonder maakt en door een authentieke pitch voor te bereiden kunt u uw gewenste plek binnen de organisatie realiseren. Durf uzelf te verkopen, laat zien wat u kunt.

Lees meer over profileren en positioneren intern of neem contact op met de Blikverruimer.

“Mezelf authentiek presenteren. Maar hoe?” De Blikverruimer demonstreert.

U weet wat u kunt en u weet zeker dat uw vaardigheden onmisbaar zijn binnen het bedrijf. Maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen dit weet? Ontdek hoe u dit kunt bereiken door samen met de Blikverruimer aan uw personal branding te werken. U geeft zelf aan waar u aan wilt werken en de Blikverruimer stelt een aanpak voor. Omdat u uniek bent is de aanpak ook uniek.

Lees meer over personal branding of neem contact op met de Blikverruimer.

“Effectief aan de slag met het vinden van een nieuwe baan. Maar hoe?” De Blikverruimer jaagt na.

Heeft u moeite met het vinden van een nieuwe baan? De Blikverruimer neemt de rol van loopbaancoach op zich om u te helpen uw doelen te bereiken. Mist u assertiviteit? Dan volgt u een (korte) assertiviteitscursus. De aanpak van het loopbaantraject is afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Door jobcoaching van de Blikverruimer haalt u het beste uit uw sollicitatieprocedure met als doel die nieuwe baan.

Lees meer over jobmarketing of neem contact op met de Blikverruimer.

“Wie ben ik?” De Blikverruimer ontdekt.

Wat maakt u eigenlijk uniek? Waarom maakt u bepaalde keuzen? In het persoonlijkheidstraject van de Blikverruimer leert u om zelf antwoord te geven op deze vragen. Samen met de Blikverruimer ontdekt u hoe u uzelf nog beter kunt motiveren. U kijkt naar uw motieven, drijfveren en naar uw persoonlijkheid. Met inzichtcoaching van de Blikverruimer krijgt u antwoord op al uw persoonlijke vragen.

Lees meer over persoonlijkheidstrajecten of neem contact op met de Blikverruimer.

“Wat wil ik?” De Blikverruimer zoekt uit.

U bent 40 uur per week aan het werk bij een bedrijf waar u inmiddels al 15 jaar werkt en u vraagt zich af: Wil ik dit wel echt? De Blikverruimer onderzoekt samen met u waar uw passie ligt en wat uw behoeften zijn. Wellicht heeft u de laatste jaren niet meer nagedacht over wat u wilt bereiken en is de sleur in uw werkzaamheden gekozen. De Blikverruimer geeft u de mogelijkheid om meer energie in uw leven terug te krijgen door inzichtcoaching.

Lees meer over passietrajecten of neem contact op met de Blikverruimer.

“Wat vind ik belangrijker in mijn werk?” De Blikverruimer deelt in.

Irriteert u zich steeds meer aan bepaalde eigenschappen van uw collega, maar weet u niet waarom? De Blikverruimer kijkt samen met u naar persoonlijke waarden die u belangrijk vindt. Door verschillen in normen en waarden kunnen u en uw collega gemakkelijk botsen. Wanneer u vooraf weet waarom deze meningsverschillen ontstaan, kunt u ze voorkomen.

Lees meer over training van persoonlijke waarden of neem contact op met de Blikverruimer.

“Wat kan ik goed? Wat zijn mijn kwaliteiten?” De Blikverruimer pluist uit.

Heeft u moeite met het benoemen van uw kwaliteiten en vaardigheden? Heeft u daardoor moeite met uzelf te presenteren? De Blikverruimer helpt u om uw kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en om ze in te zetten. Inzichtcoaching is hierbij belangrijk, net als het blijven ontwikkelen van uzelf. Samen met de Blikverruimer werkt u de competenties te ontwikkelen die u graag wilt bezitten.

Lees meer over training van kwaliteiten en vaardigheden of neem contact op met de Blikverruimer.

“Hoe realiseer ik mijn carrièredoelen?” De Blikverruimer maakt waar.

Lukt het u maar niet om uw carrièredoelen te bereiken? Kies dan voor het explosieftraject van de Blikverruimer. Tijdens dit coachingstraject gaat de Blikverruimer samen met u opzoek naar uw ideale carrière. Wat weerhoudt u ervan om stappen te nemen om deze carrière te realiseren? Door inzicht te krijgen in wat u tegenhoudt weet u welke stappen u kunt nemen, en door een concreet plan komt u en blijft u in actie.

Lees meer over training van mogelijkheden en actie of neem contact op met de Blikverruimer.

“U gaat aan de slag als leidinggevende of u krijgt een nieuwe rol binnen uw functie. Maar hoe?” De Blikverruimer stuurt aan.

Een nieuwe stap binnen uw carrière is altijd spannend, maar hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door coaching van een interne carrièrestap door de Blikverruimer kijkt u naar uw huidige situatie en wat daarin gaat veranderen. Door te werken aan uw zelfvertrouwen en zelfinzicht leert u steviger in uw schoenen te staan, waardoor u leiding durft te nemen en te geven op een effectieve manier.

Lees meer over persoonlijke ontwikkeling en effectief leren leidinggeven of neem contact op met de Blikverruimer.

“Complexe klus tot een succes maken. Maar hoe?” De Blikverruimer maakt simpel.

Complexe klussen kunt u aanpakken door ze op te splitsen in een aantal onderwerpen. De Blikverruimer helpt u hierbij. Deze vaste onderwerpen geven sturing aan het traject, bijvoorbeeld het onderwerpen sturen. Naar welk resultaat werk ik toe? Of het onderwerpen aanspreken: Wat zeg ik als het misgaat. Samen met de Blikverruimer haalt u de complexe klus uit elkaar en werk aan het project in hapklare onderdelen. Versimpelen is het antwoord.

Lees meer over persoonlijke ontwikkeling en effectief consultancy of neem contact op met de Blikverruimer.

Communiceren, overtuigen en inspireren. Maar hoe? De Blikverruimer legt uit.

Niet iedereen is geboren met goede communicatievaardigheden, maar u kunt dit wel leren. Door effectief te leren communiceren voorkomt u misverstanden, kunt u collega’s overtuigen en kunt u binnen een team mensen inspireren. De Blikverruimer helpt u met het ontwikkelen van deze persoonlijke vaardigheden. Feedback geven, feedback ontvangen en zelfreflectie zijn hierbij erg belangrijk.

Lees meer over effectief communiceren of neem contact op met de Blikverruimer.

“Ik zit mezelf in de weg. Ik wil in actie komen. Maar hoe?” De Blikverruimer onderneemt actie.

Wanneer u het gevoel heeft dat u uzelf tegenwerkt is het belangrijk om eens goed te kijken naar uw persoonlijke effectiviteit. Benut u de tijd zo goed mogelijk om al uw opdrachten af te kijken, of komt u altijd tijd tekort? De Blikverruimer kijkt samen met u hoe uw werkresultaten verbeterd kunnen worden, zodat u met een tevreden gevoel aan het einde van de dag de deur achter u sluit, zonder de stress van opdrachten die nog op u liggen te wachten voor morgen.

Lees meer over persoonlijke effectiviteit of neem contact op met de Blikverruimer.

“Grenzen stellen. Maar hoe?” De Blikverruimer houdt vast.

Grenzen stellen kan soms lastig zijn als er veel van u gevraagd wordt. Door zelf assertief te zijn kunt u uzelf beschermen als er teveel van u verwacht wordt. De Blikverruimer leert u om assertief te zijn door middel van een assertiviteitscursus. Ook kijkt u hoe u omgaat met emoties. Vat u vragen soms te persoonlijk op? Door de assertiviteitscursus leert u doelgericht te handelen en beter met kritiek om te gaan. Bovendien leert u uw grenzen te stellen.

Lees meer over assertiviteit of een assertiviteitscursus of neem contact op met de Blikverruimer.

“Oplossen van het conflict met mijn collega. Maar hoe?” De Blikverruimer kalmeert.

Wanneer u een conflict heeft met een van uw collega’s kan dat de werksfeer behoorlijk belemmeren. Een conflict vermijden is vaak simpeler dan oplossen. Samen met de Blikverruimer leert hoe u dit kunt doen. Door inzicht te krijgen in uw eigen conflictstijl weet u hoe u conflicten kunt voorkomen, maar krijgt u ook oog voor het verschil in waarden en taal van bijvoorbeeld een collega.

Lees meer over conflicthantering of neem contact op met de Blikverruimer.

Koersvast

“Positief, direct en scherp. Dat is mijn ervaring met Esther in een notendop. Esther heeft me geholpen bij het uitzetten van mijn koers en nog belangrijker koersvast te blijven. (more…)