Home - Organisatie - Teamspellen

Teamspellen

De Blikverruimer heeft de ervaring dat teamspellen werken. Een spel geeft medewerkers namelijk de kans om te experimenteren en te leren, er is ruimte voor zelfontwikkeling. Gaat er iets mis tijdens het spelen van het teamspel, dan zijn de consequenties anders dan in de werkelijkheid. Hierdoor geven teamspellen uw medewerkers de kans leerervaring op te doen, zonder de vervelende consequenties in de praktijk.

Wanneer zet u de Blikverruimer in?

Afhankelijk van uw doel adviseert de Blikverruimer drie verschillende teamspellen:

  • Wilt u de focus, eigen verantwoordelijkheid en communicatie binnen uw team verbeteren, zet dan het Blikverruimerspel in. 
  • Wilt u de teamspirit verbeteren, gezamenlijke doelen smeden en rolverdeling helder krijgen? Zet dan het teamspel in.
  • Wilt u de effectiviteit van uw team verbeteren of spelenderwijs tot een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) komen voor uw medewerkers? Speel dan het succesmanagementspel.

De Blikverruimer bepaalt samen met u en op basis van uw organisatie welk spel de beste resultaten kan opleveren.

 Wat levert het coachingstraject u op?

Elk teamspel levert een leerervaring op. Daarnaast krijgen u en uw medewerkers meer inzicht in de behoeften, belangen, de effecten van gedrag en de mogelijkheden om een situatie anders aan te pakken. Tijdens het coachingstraject leren uw medewerkers om samen te werken, wat natuurlijk een goede oefening is voor de werkelijkheid.

Bent u benieuwd welk teamspel bij uw medewerkers en organisatie past? Neem contact op met de Blikverruimer.